Udvostručili smo burgere za četvrti rođendan!

Prije točno četiri godine otvorili smo svoja vrata u Frankopanskoj 11, kada smo bili gotovo jedini burger restoran u Hrvatskoj koji nudi „drugačije“ burgere, odnosno burgere spravljene samo od najkvalitetnijih namirnica s polja obiteljskih gospodarstvenika.

Samo četiri godine kasnije, imamo na što biti ponosni – 4 restorana u Zagrebu, jedan u Rijeci, Voloskom, Beogradu, te najnoviji u Vodicama i Baški.  Iza nas je i mnoštvo pop up projekata koje ostvarujemo sa putujućim prepoznatljivim žutim kontejnerom…

No ipak ostanimo na onom najvažnijem – kvaliteti i okusu hrani. Usprkos širenju, odlučili smo i dalje podržavati male OPG proizvođače, te i dalje „inzistiratii“ na domaćim namirnicama. Osim u kvaliteti, ono po čemu se ističemo je i kreativnost pripreme, tako da su domaći lički krumpirići s umakom od tartufa i sirom, te burgeri s Pesto umakom ili avokadom već dobro poznati stalnim gostima žute podmornice.

A njih je u proteklih četiri bilo gotovo pola milijuna!

Valja naglasiti kako Submarine niti u jednom trenutku ne zapostavlja ni humanitarnu stranu branda – u protekle dvije godine smo udruzi Crveni nosovi – klaunovidoktori donirali preko 70 tisuća kuna, donirali  smo  i Dom za nezbrinutu djecu Grada Zagreba, skupljali dječje pelene za vrijeme izbjegličke krize te financijski pomogli zagrebačkim i riječkim sportskim klubovima i natjecanjima.

Svake godine u restoranima obilježavamo Dan ružičaste vrpce i Movember, kako bi podigli svijet o ženskom i zdravlju, redovito recikliramo te brinemo  o okolišu. Na prvom zagrebačkom Burger Festu upravo je naš burger proglašen najboljim, a osvojili smo nagradu i za najbolji web dizajn.

Mnogo je obilježja, anegdota i brojki koji stoje iza našeg poznatog branda.  Počeli smo sa  šest zaposlenih, sad nas je preko 90, surađivali ssmo s preko 20 OPG-ovaca, a oni su nam i dalje temelj poslovanja. Donirali  smo preko 130.000 kuna, te sudjelovali na više od 150 evenata.

O našoj veličini i značaju najbolje govori podatak kako smo u ove četiri godine pripremili preko 1.100.000 pljeskavica, upotrijebili 800.000 peciva, poslužili preko 230.000 sokova i preko 210.000 piva.

Kroz Submarine kuhinju je prošlo 17.000 kg sira, 13.000 jaja, 11.000 kg salate…

Planovi za budućnost su očekivano – veliki, poput otvaranja novih lokacija diljem zemlje, ali i izvan Hrvatske. Mnogo nas novosti očekuju uskoro, zato -stay tuned! ;).

Ali prije svega, treba dobro proslaviti rođendan, zato smo u četvrtak za sve goste  udvostručili burgere po njihovim željama, odnosno single burgere pretvaramo u double. Vidimo se u Submarineu!