Rock you Socks!

objavljeno u kategoriji Društvena odgovornost, Novosti

Međunarodni dan osoba s Down sindromom ekipi Submarine Burgera bila je poticaj za još jednu dobrotvornu akciju, i to na vrlo originalan način. Naime, u suradnji s domaćim brendom Dogma socks, osmisli smo originalne šarene čarapice, od čije će prodaje Submarine 100% sredstava donirati Hrvatskoj zajednici za Down sindrom.

Osim odlične humanitarne ideje, čarapice kriju i jedno iznenađenje koje je sigurno izmamilo osmijeh kod onih koji su podržali ovu akciju.

Podsjetimo kako se svakog 21. ožujka u cijelom svijetu podiže svijest o sindromu Down nošenjem rasparenih čarapica kako bi se ukazalo na teškoće s kojim se susreću osobe s navedenim sindromom.

Downov sindrom nije uvijek vezan uz teže mentalne disfunkcije, no takve osobe trebaju znatno veću pažnju društva jer tijekom odrastanja trebaju specifične rehabilitacijske postupke i posebne metode učenja, no dio ove populacije spreman je živjeti i raditi relativno samostalno.

Hrvatska zajednica za sindrom Down krovna je organizacija za udruge za sindrom Down, a svojim djelovanjem nastoji promovirati integraciju, jednakost i pravo izbora za osobe sa sindromom Down kroz niz tečajeva, predavanja i edukacija.

„Presretni smo što je Submarine pokrenuo ovo divno prijateljstvo kako bismo zajednički mogli  djelovati na senzibilizaciji i edukaciji javnosti o sindromu Down te omogućiti našim članovima  još kvalitetniji život“, izjavila je Dinka Vuković, predsjednica Hrvatske zajednice za sindrom Down.

Ovo je još jedna  u nizu dobrotvornih akcija u Submarine Burgeru, a do sada smo  donirali gotovo 200 tisuća kuna domaćim udrugama i sportskih udruženjima. Također, riječ je o početku suradnje sa članovima Down udruga s kojima planiraju ostvariti još nekoliko dobrotvornih akcija.

Broj čarapica je ograničen, te ih se može kupiti u svim Submarine restoranima, u Zagrebu na adresama – Frankopanska 11, Bogovićeva 7, Bukovačka 27, Radnička 34 i Slavonska avenija 22f te u Rijeci u Ulici Marka Marulića 4.

Na našem Facebook eventu pratite ostale novosti 🙂

Podijeli članak