Naruči odmah

Kolačići

Kolačići su mali paketi informacija pohranjeni od strane vašeg web preglednika kada posjetite određenu stranicu, uključujući i našu. Kolačići se koriste kako bi poboljšali korisničko iskustvo omogućavajući web stranicama da vas “zapamte”, bilo direktno za vrijeme trajanja vašeg posjeta (koristi se kolačić “Sesija” koji se briše nakon što zatvorite vaš web preglednik) ili u slučaju ponovne posjete (koristi se “Trajni” kolačić).

Ne koristimo kolačiće za pohranu osobnih identificirajućih podataka o vama. Moramo vas obavijestiti kako u nekim zemljama podaci poput ID kolačića i IP-/MAC- adrese se smatraju osobnim informacijama. U slučaju da koristimo takve podatke koji se smatraju osobnim informacijama, to ćemo učiniti u skladu s našom Politikom privatnosti.

Naša stranica koristi slijedeće kolačiće:

  • Strogo nužni kolačići – Ovi kolačići su nužni kako bi vam omogućili kretanje po našoj stranici i korištenje njenih mogućnosti. Poznati su kao kolačići “Prve vrste”. Bez ovih kolačića, usluge poput omogućavanja odgovarajućeg sadržaja ovisno o uređaju koji koristite ne bi bile moguće.
  • Performirajući kolačići – Ovi kolačići pružaju informacije o tome kako posjetitelji koriste stranicu kako bi mogli analizirati promet i razumjeti kako naši posjetitelji koriste našu stranicu. Koristimo kolačiće treće strane, Google Analytics, za ovu svrhu (kolačići “Treće strane”). Google Analytics koristi svoje vlastite kolačiće. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identificiraju posjetitelja. Sve informacije koje ovi kolačići skupljaju su zbroj podataka i samim time anonimni. Koriste se samo kako bi poboljšali rad naše stranice. Više o Google Analytics kolačićima možete pronaći ovdje. Možete izbjeći primjenu Google Analyt ics vezano za korištenje naše stranice, na način da preuzmete i instalirate dodatak za vaš web preglednik dostupan ovdje.
  • Reklamni kolačići – Ovi kolačići mogu biti postavljeni od strane naše web stranice ili naših partnera u oglašavanju. Oni ih mogu koristiti kako bi izradili profil s vašim interesima i pokazali vam relevantne oglase na drugim web stranicama. Ne skupljaju direktno privatne podatke već identificiraju vaš web preglednik i uređaj kojim pristupate internetu. Ako ne dozvolite ove kolačiće, smanjiti ćete mogućnost da vam se prikažu relevatni oglasi.

Vaše postavke kolačića

Vaše postavke kolačića trenutno nisu postavljene. Odaberite kolačiće koje želite prihvatiti i spremite svoje postavke.

Kolačići koje možemo koristiti

Strogo nužni kolačići

NazivVlasnikSvrhaIstiče
_gat_UA-73035713-1GoogleOvaj kolačić je povezan sa korištenjem Google Tag Managera kako bi putem njega učitali druge skripte i kodove na stranicu. Tamo gdje se koristi može se smatrati stogo nužnim kolačićem jer bez njega ostale skripte ne bi mogle odgovarajuće raditi. Kraj imena je jedinstveni broj koji predstavlja poveznicu s Google Analytics računom.90 dana

Performirajući kolačići

NazivVlasnikSvrhaIstiče
_gaGoogleOvaj kolačić je povezan s Google Universal Analytics. Koristi se kako bi razlikovao jedinstvene korisnike dodjeljujući im nasumično generirani broj kao identificirajuću oznaku. Aktivan je na svakoj stranici i koristi se za brojanje posjeta, sesija i podataka vezanih uz kampanju za analizu prometa na stranici.24 mj.
_gidGoogleOvaj kolačić je povezan s Google Universal Analytics. Pohranjuje i osvježava jedinstvene vrijednosti za svaku posjećenu stranicu.24 h

Reklamni kolačići

NazivVlasnikSvrhaIstiče
idDoubleclickKolačić sadrži jedinstveni identifikator, ID kolačića. Čini ga niz znakova koje web stranica i server povezuju s web preglednikom na kojem je kolačić pohranjen. Ovo omogućava web stranici i serveru da razlikuju web preglednike koji spremaju kolačiće i da prepoznaju web preglednike i njihov jedinstveni ID kolačića. Kolačić pripada domeni u vlasništvu Googlea.18 mj.
SID, HSIDGoogleKolačići koji se koriste zajedno kako bi verificirali Google korisnički račun i posljednje vrijeme prijave. Kolačići pripadaju domeni u vlasništvu Googlea. Koriste se u nizu Google usluga i mogu biti iskorišteni da bi personalizirali oglase na Google tražilici.18 mj.
APISID, SAPISID, SSIDGoogleKolačići koji sadrže razne jedinstvene identifikatore, kao i podatke o prijavi koji se mogu povezati s Google računom. Google koristi kolačiće prikupljene putem svojih servisa kako bi profilirao interese web korisnika i omogućio oglašavanje bazirano na tim interesima.18 mj.
PREFGoogleUobičajeni Google kolačić koji se koristi u nizu Google usluga. Pohranjuje odabire korisnika i može biti iskorišten za personaliziranje oglasa na Google tražilici./
_gidGoogleOvaj kolačić je povezan s Google Universal Analytics. Pohranjuje i osvježava jedinstvene vrijednosti za svaku posjećenu stranicu.24 h

Kako odbiti primjenu kolačića?

Ako ne želite kolačiće, možete promijeniti postavke u vašem web pregledniku. Postupak ovisi o web pregledniku kojeg koristite. Ako želite odbiti kolačiće naše stranice, ali želite prihvatiti one drugih stranica, možete u web pregledniku postaviti opciju primanja obavijesti prije nego se kolačić pohrani na vaš uređaj. Molimo vas da putem opcije „Pomoć“ u vašem web pregledniku potražite više informacija.

Molimo vas da uzmete u obzir kako onemogućavanjem kolačića se može dogoditi da neke mogućnosti ili određeni sadržaj stranice vam neće biti dostupni.

Kako bi saznali više o kolačićima, molimo vas da posjetite web stranice ovisno o vašem mjestu prebivališta:

Newsletter

Prijavite se za novosti i preporuke.

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima