Submarine i Kiosk studio izradili prvu 3D kampanju u Hrvatskoj

objavljeno u kategoriji Novosti

Submarine je u suradnji s agencijom Kisok studio izdradio fanstastične 3D fotografije svoje ponude, te smo tako postali prvi koji su u Hrvatskoj napravili kampanju isključivo s oglasnim rješenjima 3D fotografija ( 3D photos ).

Riječ je o novoj vrsti oglašavanja, tzv. “Immersive Advertisingu”. To je vrsta oglašavanja koja koristi formate sadržaja kao što su 3D fotografije i video (3D photos / 3D video), 3D modeli (3D models), 360° video i VR / AR iskustva.

Oglasi koji koriste formate sadržaja kao što su “3D photos” imaju 10 puta veću “klikanost” i čitanost od statičnog sadržaja. Zašto? Zato što takva vrsta sadržaja vizualno puno bolje privlači publiku i pomaže brendovima da kroz jedan novi dinamičan način prezentiraju i prenesu pravu poruku.

Ova vrsta sadržaja nije namijenjena samo onima koji imaju tzv.”VR gear” opremu. Doživljaj će naravno biti veći ako je imate, ali savršeno radi na web prikazu i bilo kojem mobilnom uređaju novije generacije.

U današnje vrijeme nakon polaganog zasićenja društvenih mreža količinom statičnog i 2D video sadržaja, pogotovo zahvaljujući kompanijama kao što su Facebook, Snapchat i Shopify „Immersive Advertising“ postaje sve više popularan i lagano preuzima ulogu u oglašavanju što nije nimalo čudno s obzirom na niz mogućnosti koje ovakva vrsta oglašavanja nudi. Korisnik više nije samo pasivni promatrač, nego postaje dio interakcije koju doživljava na način koji njemu najviše odgovara. Time je njegova pažnja posve zaokupirana samim oglasom čiji je sastavni dio pa od tuda i dolazi naziv „Immersive“ – usredotočenost, zadubljenost, fokusiranost.

Gastro sadržaj idealan je za prezentaciju kroz 3D fotografije pa je time brend Submarine odmah iskoristio veliki potencijal ovakve vrste oglašavanja i uključio se među prvima u ovaj novi trend koji nam tek dolazi na velika vrata.

Podijeli članak