Submarine i ove godine pokreće tradicionalnu šarenu humanitarnu akciju

objavljeno u kategoriji Društvena odgovornost, Novosti

Do sada smo prikupili
14340
od ciljanih 24000 kn

Brend Submarine u svom DNK ima upisano društveno odgovorno poslovanje, a brojne humanitarne akcije nerijetko i sami pokrećemo. Tako smo i ove godine pokrenuli, već tradicionalnu prodaju šarenih čarapica, koje smo za ovu priliku sami dizajnirali, a napravljene su u suradnji s domaćim artističkim brendom Dogma socks.

Upravo je ožujak mjesec podizanja svijest o sindromu Down nošenjem rasparenih čarapica te se na taj način ukazuje na podršku ali i razumijevanje osoba sa Down sindromom. Osobe s Down sindromom nisu samo vezane uz teže mentalne disfunkcije, one trebaju veću pažnju društva jer tijekom svog odrastanja trebaju specifične rehabilitacijske postupke i metode učenja.

Kupnjom Submarine čarapica pomažete direktno Hrvatskoj zajednici za Down sindrom, kojima ide sav prihod od prodaje. Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena likovnim i glazbenim radionicama s djecom, što će biti dostatno za 60 radionica, koje će okupiti više od 250 djece s Down sindromom.

„Nama kao Udruzi svaka pomoć puno znači, a posebno nam znači humanitarna akcija koju za nas već tradicionalno organiziraju naši prijatelji iz Submarinea. Djeca s Down sindromom pokazuju nesebičnu ljubav, to su zagrljaji koje pamtite za cijeli život, i vjerujemo kako su upravo tu njihovu nesebičnost i ljubav prepoznali u Submarineu. Djeci će radionice za koje smo namijenili sredstva uistinu puno pomoći, a to su sredstva koja mi sami ne bismo mogli namaknuti, i zato smo još više zahvalni našim prijateljima što su nam i ove godine podrška. Moram samo iskoristiti priliku da zahvalim i svima koji će se odazvati humanitarnoj akciji i kupiti čarapice, jer vaša donacija mališanima će puno značiti.“ izjavila je Dinka Vuković, predsjednica Hrvatske zajednice za Down sindrom.

„Ponosni smo što smo i ove godine imali priliku sudjelovati u divnoj humanitarnoj akciji koja je postala već tradicionalna, pa smo i ove godine dali sve od sebe da čarapice hrvatske proizvodnje budu što kvalitetnije ali i što šarenije, jer upravo Dan osoba s Down sindromom obilježavamo noseći što šarenije i što različitije čarapice.“ izjavila je Morena Makar, Dogma socks.

„Iznimno nam je drago što smo i ove godine mogli pokrenuti akciju prodaje čarapica upravo u ožujku, mjesecu kad su naše misli usmjerene na teškoće koje u svakodnevnom životu prolaze osobe s Down sindromom. Iz godine u godinu ova humanitarna akcija poprima sve veći obim te od ove godine izlazimo iz granica Zagreba pa vaš primjerak šarenih čarapica možete kupiti i u drugim gradovima gdje posluje Submarine, Splitu, Rijeci i Zadru, ukupno na 12 lokacija. Submarine će i dalje nastaviti brinuti o skupinama kojima se pruža manje mogućnosti, kako bismo svi skupa živjeli u pravednijem društvu.“ izjavio je Luka Jureško, Submarine COO.

Kako biste osigurali svoj primjerak, požurite u Submarine, jer broj čarapica je ograničen.

 

Podijeli članak