Submarine Burger donirao preko 70 tisuća kuna udruzi CRVENI NOSOVI klaunovidoktori

objavljeno u kategoriji Društvena odgovornost, Novosti

Brojni posjetitelji Submarine Burger restorana i ove su godine pomogli u prikupljanju donacije za udrugu CRVENI NOSOVI klaunovidoktori. Riječ je o cjelogodišnjoj akciji tijekom koje se dio sredstava od prodaje deserta u svim Submarine restoranima odvajalo za poticanje daljnjeg djelovanja ovog humanitarnog udruženja.

„Ova donacija omogućit će nam realizaciju posjeta klaunova doktora bolnici dva puta mjesečno tijekom četiri mjeseca. Zahvalni smo što su u Submarineu prepoznali važnost donošenja životne radosti i smijeha u bolnicama. Iznimno nam je drago što nas podržavaju iz godine u godinu, a zajednička nam je nagrada smijeh koji vidimo na licima djece“, izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova.

Humanitarna praksa u žutoj podmornici nije neobična, te je riječ o drugoj takvoj donaciji Crvenim nosovima. Ponosni su što su u protekle dvije godine ukupno darovali preko 70.000 kuna, koje će, bez sumnje, puno značiti za njihov daljnji rad.

Osim donacije udruzi CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, u dosadašnjem radu sakupljali smo pelene za djecu tijekom izbjegličke krize, božićnim poklonima pokušali smo razveseliti štićenike Doma za nezbrinutu djecu Grada Zagreba, a svake godine u svojim restoranima obilježavamo Dan ružičaste vrpce i Movember. Pomažemo i Rugby klubu Zagreb, biciklističkom udruženju Campetto Rijeka, a sponzorirali smo i nekoliko biciklističkih utrka.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori je udruga koja već osmu godinu ostvaruje svoju misiju donošenja životne radosti ljudima koji su bolesni, nemoćni i pate, prvenstveno djeci na liječenju u bolnici. Uz bolesnu djecu, klaunovidoktori redovito posjećuju i uveseljavaju osobe starije životne dobi na stacionarnoj njezi (nepokretne i teško pokretne osobe) u domovima za starije i nemoćne. Zahvaljujući donacijama građana i pravnih osoba, mjesečno ostvaruju 70-ak posjeta djeci i starijima diljem cijele Hrvatske.

„Izuzetno smo ponosni na ovu akciju i zahvalni svim našim gostima što nas podržavaju  kako bi klaunovi doktori donijeli osmijehe najmlađima u vrijeme kad su im podrška, veselje i optimizam najpotrebniji“, dodao je Luka Jureško iz Submarinea.

Podijeli članak