Whaaat? Burger s kavijarom za peti Zagreb Burger Festival!

objavljeno u kategoriji Događanja, Novosti, Ponuda

Submarine na peto izdanje ZBF-a dolazi s dva potpuno nova i ekskluzivna burgera, koje je moguće probati samo na festivalu

Prilikom osmišljavanja El Primero burgera cilj nam je bio osmisliti što savršeniji „klasični“ burger na temelju našeg iskustva, dosadašnjih znanja i reakcija gostiju kroz šest godina koliko radimo i uživamo u našem poslu.

El Primero gledamo kao vrhunski burger za one koji su izbirljivi, žele kvalitetu ali „idu na sigurno“. On je za one koji uvijek traže nešto novo, drugačije te žele testirati svoje nepce dok im je kvaliteta i dalje na prvom mjestu.

Jednostavan ali pomno biran recept sastoji se od 100% junetine iz lokalnog uzgoja, domaćeg Special Submarine umaka, listića baby kelja, špinata i blitve, dimljene dalmatinske pancete, duplog grilanog dimljenog sira, domaćeg prženog hrskavog luka te BBQ mayo umaka.
S druge strane, istovremeno smo željeli napraviti korak naprijed i testirati granice te osmislili zaista gurmansko odvažan burger, La Fantasie.

Kombinacija je zaista neobična – domaća junetina s brie sirom na svježoj rukoli s foie grasom i crnim kavijarom, obogaćen umakom od istarskog bijelog tartufa

Kao i uvijek, prilikom kreiranja burgera najveća pažnja posvećuje se kvaliteti i domaćem podrijetlu namirnica koje se koriste za pripremu.
Meso je 100% čista junetina, jednom mljevena, bez dodatka, začina, aditiva… Pecivo se radi u suradnji s lokalnim zagrebačkim pekarom, koristimo sir iz Zagorja, pancetu iz Dalmacije, salatu iz Slavonije, krumpir iz Like, tartufe iz Istre…

Neobične kreacije u Submarine nisu novost, tako da smo do sada u ponudi imali burger sa škampima te burger obogaćen kruškama i orasima, pa su ovakvi gurmanski pothvati očekivani slijed u stvaranju trendova na domaćoj burger sceni.

Podijeli članak