Ljubitelji ljutog dolaze na svoje: Lansirali smo nove Hells sliderse i ultra ljuti Hot mamma burger u sklopu natjecanja Hot burger ninja contest

objavljeno u kategoriji Događanja, Novosti

Submarine je održao je četvrto izdanje jedinstvenog natjecanja u kušanju ekstra ljutih burgera pod nazivom Hot burger ninja contest. U Submarineu u Green Goldu, tom se prilikom okupilo 10 najhrabrijih natjecatelja koji su se prijavili preko društvenih mreža, a za nenadmašnu ljutinu pobrinuli su se majstori iz Volim ljuto tima.

U tri kruga natjecanja, pred sudionike su stavljena tri različita slidera, pri čemu je svaki bio ljući od prethodnog, a stoičkim svladavanjem najintenzivnijeg Carolina Reaper mash-a pobjedu je odnio Slaven Horvat, dok je drugo i treće mjesto pripalo Ivanu Vedaku i Leoni Posavec. Tom prigodom Submarine je ujedno predstavio novu paklenu ponudu, Hells sliders i najbrutalniji ljuti burger dosad, Hot mammu.

Prvo izdanje natjecanja Hot burger ninja contest, započelo je dok je Submarine u Hrvatskoj djelovao na sedam lokacija. Danas u Hrvatskoj imamo ukupno 17, uz nove lokacije u najavi, a evolucijom najpopularnijeg domaćeg lanca gourmet burgera, evoluiralo je i ovo natjecanje koje je rezervirano samo za najhrabrije.

Već u prvom krugu, natjecatelje je dočekao ultra ljuti Fatalli fermentirani mash, jačine 150.000 SHU (Scoville skala), koji je u startu nagovijestio što slijedi. Natjecatelje koje nije pokolebao ovakav snažan početak, u drugom je krugu dočekao Trinidad Scorpion fermentirani mash od 300.000 SHU, nakon kojeg su za treću rundu bili spremni samo finalisti Slaven Horvat i Ivan Vedak. Treća runda pred njih je dovela zloglasni Carolina Reaper fermentirani mash od 600.000 SHU, spravljen od papričice koja je donedavno držala titulu najljuće na svijetu.

Iz naše smo kuhinje tom prigodom najavili novitet u ponudi koji će oduševiti sve one koji se vole dobro zaljutiti. Hells sliders donose tri mini burgera od kojih je svaki različite i još gore ljutine od prethodnog, a mogu se kušati u svim Submarine restoranima. Ove tri mini zvijeri od burgera, kako ih zovemo, odlikuju poznata 100% domaća junetina iz lokalnog uzgoja, svježa zelena salata, dimljena dalmatinska panceta, grilani dimljeni sir, BBQ mayo umak te umaci od papričica različitih ljutina – Hot Portugal, Fatalii i Trinidad scorpion yellow.

Burger Hot mamma je pak moguće probati samo u nekim restoranima, točnije u zagrebačkom Green Goldu, u Splitu i Rijeci u centru te u Zadru – i to svakog ponedjeljka od 17h do 21h.

Ovaj ultra ljuti burger posebno izdvaja i specifičan način serviranja sa zaštitnim naočalama i rukavicama, a oni koji se odvaže na ovaj izazov moraju prethodno potpisati Izjavu o odricanju o odgovornosti. Također, uz Hot mammu se poslužuje i mlijeko, koje će uz ovaj burger definitivno zatrebati. Riječ je o kratkotrajnoj ponudi, a svi ljubitelj ljutog pozvani su su da se odvaže i iskušaju svoje granice.

Podijeli članak